Távmunka tudástár

https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba/2020/otthoni-munkavegzes.html

Mit jelent az otthoni munka (Home Office)?

Az otthoni munka azt jelenti, hogy a mindennapi tevékenységeinket szerepünk és felelősségi körünk szerint folytatjuk, irodahelyiség helyett az otthoni térben; nem azt jelenti, hogy otthon vagyunk, és csak vészhelyzet esetén állunk rendelkezésre online.

Segítünk, hogy bárhonnan tudjon dolgozni, tanítani vagy tanulni

A mai világban egyre több munkavállaló, oktató és diák dolgozik távmunkában. Összegyűjtöttünk néhány hasznos eszközt és információt, hogy segítsünk a kapcsolattartásban és a hatékonyság megőrzésében a távmunka során.

https://grow.google/intl/hu/remote-work?fbclid=IwAR03A0kBH8Vkkq8u6uXsj-ETLLiNgpQib2l2VL9CKrUCJRzuzfGiQEQY9Ro

Hogyan dolgozz otthon? – segédanyag az Extrém Digitaltól

Bárki ingyenesen letöltheti a Hogyan dolgozz otthon? című kézikönyvet, amely gyakorlati tippekkel szolgál az otthonról dolgozni kényszerülő magánembereket és vállalkozások számára. A cég munkatársai a Microsoft Teams platformját, a Slack kollaborációs platformot és a Skype-ot használják a távmunka során. Ahhoz, hogy az egyes projektek otthonról menedzselve se csússzanak el, önmagában nem volt elegendő a felhőalapú szolgáltatások bevezetése, a működés struktúráját is átdolgozták. A cég a csoportvezetők számára napindító és -záró videokonferenciát vezetett be, a dolgozók a nap végén feladatriportokban számolnak be napi tevékenységükről. Ezért döntött úgy a cég vezetése, hogy más hazai vállalkozásokkal, magánemberekkel is megosztja a távmunkából való hatékony működési struktúráját. Az első próbanapot a stáb egyik fele, a másodikon a másik fele dolgozott otthonról, segítve a kezdeti technikai buktatók legyőzését. Összességében a home office-os működés alatt a munkatársak hatékonyabban szervezik naptáraikat, és sokkal több esetben dolgoznak együtt kiscsoportban, mint az irodában.

Letölthető Kézikönyv: 

https://edigital.hu/sajtoszoba/otthoni_munka_segedlet

https://femina.hu/otthon/home-office-tippek/?fbclid=IwAR0o-IOIuURGpwEwMDP1PSvRHpnIafdOzzNCQzfw8MPXiJ2ViBWMfbZwotU

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük