Események

Programszervező, programgyűjtő oldalakat szeretnénk a figyelmedbe ajánlani. A kulturális eseményeken túlmenően a sport programokig számtalan lehetőség áll előtted, amit otthon – akár családdal akár egyedül – meg tudsz nézni. Ne izgulj, semmi gond nincs azzal, ha épp nincs kedved komolyzenei koncerteken részt venni, vagy úgy érzed amúg is sok minden. Egyáltalán nem kell erőltetned. Ezek mind lehetőségek, amik – ha úgy érzed – segíthetnek a tartalmas időtöltésben.

ESEMÉNY GYŰJTŐ OLDALAK:

Élő közvetítések koronavírus idején – Facebook csoport

Az egyik legnagyobb nézettségű Facebook csoport az “Élő közvetítések a koronavírus idején” nevű közösség. Főleg a színházak, előadóművészek körében kedvelt tartalom megosztásokkal találkozhatsz itt, többek között bábszínházi előadások, hazai és külföldi élő koncertek, felvételről közvetített színházi előadások. A csoport linkje itt, vagy a képre kattintva

cover photo, A képen a következők lehetnek: szöveg, amely valószínűleg így szól: „OLVASD EL, MIELŐTT POSZTOLSZ (vagy keresel) közösségileg szerveződő oldal, ezért, átláthatóság és KERESHETŐSÉG kedvéért, megosztotok egy szerint posztoltok, baloldalt csoportban" mezőben, valaki más esetleg benneteket. Ugyanitt tudtok dátumra minden egyébre keresni. meghívást/befogadást kérlek, NE köszönjétek következő módon: már csak előadásokat posztoljatok jól kereshetően Cím: jöhet szerző, előadás Honnan külföldi, ország, város, Mikor: kereshetőségre, 2020. időzóna, jelezni Kulcsszavak/hashtag: pl. #opera kiállításmegnyitó rock mozi könyvbemutató régebbi felvétel könnyebb kereshetőség áttekinthetőségért) 19:00, külföldi, más POLITIKA- ÉS VALLÁSMENTES CSOPORT kérlek, ilyen tartalmakat posztoljatok! Értelmes beszélgetéseknek, érveléseknek igen, gyűlöletkeltésnek, tiszteletlenségnek nincs helye. ha”

Országos és Online események, rendezvények – Facebook csoport

cover photo, A képen a következők lehetnek: szöveg

KIHÍVÁSOK 

30 napos otthoni rajz kihívás – tanulj meg egyszerű tárgyakat lerajzolni

Szoboszlay András rajzolós csoportja. “Arra gondoltam, hogy segítek egy kissé elviselhetőbbé tenni az otthonlétet. Rajzolj velem minden nap egy fél órát, és találjuk meg együtt az izgalmas részleteket otthon, amiket segítségemmel könnyebben lerajzolhatsz.

cover photo, Nem érhető el leírás a fényképhez.

Ebben a zárt csoportban tudják megosztani rajzaitokat, és itt lehet jelentkezni:

Nemzetközi kihívás -Between Art & Quarantine collection

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

Vicces képek, vicces helyzetek. Igazi műalkotás újrateremtése a koronavírus alatt  Angol nyelvű ismertető: What to do during the quarantine? Reenact famous paintings! ⁠ It’s an Instagram challenge using the hashtag #TussenKunstEnQuarantaine — which means ‘between art and quarantine’!

Nemzetközi kihívás -Between Art & Quarantine collection

SZÍNHÁZ & ZENE PROGRAMOK:

Royal Opera House előadásai online

The view from the main stage Orchestra Pit at the Royal Opera House © ROH/Sim Canetty-Clarke, 2014

Az Operaház zárva tart, de előadásait online elérhetővé tették, “Our House to Your House ” néven. A twitter csatornájukon belenézhetsz az előzetesekbe . Itt pedig az eredeti cikket találod, amiben az Operaház bejelentette az online programokat. A Facebook oldalukat itt találod.

KaranténSzínház

https://www.facebook.com/pg/karantenszinhaz/

Minden délután 5 órától Móser Ádám zeneszerző balkonkoncertet ad saját erkélyéről, amit a facebookon élő adásban közvetít. Stílusos harmonikazene Lipóciából!

Móser Ádám zeneszerző balkonkoncert

https://www.facebook.com/adammosermusician/

FOTÓPÁLYÁZATOK

Big Picture

Koronavírus Photochallenge-t mindenki számára, aki nyitott a fotográfiára, van fényképezőgépe, okos telefonja, akár profi vagy amatőr fotós és úgy érzi fontos számára, hogy dokumentálja az eseményeket. Szeretnénk egy fotógyűjtést csinálni a jövőnek, hogy lássuk, hogyan éltek karanténban, mit láttok, mit tartotok fontosnak. Számunkra fontos a képes történetmesélés, a visual storytelling, ezért főleg olyan képeket, sorozatokat várunk, melyben elmesélitek kalandjaitokat, körülöttetek történő eseményeket, vagy olyan ikonikus jellemzőket, amire úgy fogunk visszagondolni, hogy “tényleg, ez történt, amikor otthon voltunk hetekig!”

Mostantól a koronavírus végéig várjuk üzenetben, vagy a „Bigpicture.hu” közösség-be a képeiteket, mellé esetleg rövid szöveges történeteiket, melyekből válogatásokat készítünk a magazinban, ahol kiemelten foglalkozunk a napi történésekkel képekben.

Kreatív Unalom

Az elmúlt hetek történéseire reagálva, arra voltunk kíváncsiak, mivel töltitek az időt otthon, amikor nem dolgoztok vagy tanultok. Hogyan birkóztok meg a magánnyal, az unalommal, vagy épp az állandó feladatokkal, amit a non-stop gyerekezés vagy nagycsaládos együttlét jelent? Kinek mi a legnagyobb kihívás (vagy épp ajándék) a kialakult járványhelyzetben? Főként megható és vicces pillanatokra számítunk (nagyon érdekel minket például a sok liszt, cukor, WC-papír sorsa), de megnéznénk azt is, hogy milyen új dolgokat képesek kitalálni az emberek a kényszerpihenő alatt.

Ezzel is szeretnénk egy kicsit oldani az utóbbi időben felgyülemlett feszültséget, valamint megmutatni azt, hogy nem feltétlenül csak a tévé és internet használat mellett lehet a lakásban, a házban az időt eltölteni, hanem más módon is értékes pillanatokat élhet meg együtt az egyén, a család.

Az eredeti pályázati kiírás szövege itt olvasható. afüzet.hu – Kreatív Unalom fotópályázat

Az afuzet.hu online kulturális és életmód magazin fotó- és videó pályázatot hirdetett “Kreatív unalom járvány idején” címmel. Bár igaz, a pályázatok beadási határideje már lejárt, de érdemes megnézni a beküldött képeket. Itt az eredmény hirdetés.

Kattanj Ki

7_otthoni_fotozas_gyerekfotozas_dreamworld_photography.jpg
Fotó: Ihász Ingrid, kattanjki blog, elérhető a képre vagy ide kattintva

A fotózás terápia: kikapcsol, feltölt, inspirál, az alkotás örömét adja. Hiszünk benne, hogy így lehet újra és újra “kikattanni”. Azért fogtunk össze több fotós anyukával és indítottuk el ezt az oldalt, hogy a lelkesedésünkből, tapasztalatunkból nektek is átadjunk, és inspiráljunk titeket, hogy fényképezzetek az otthon töltött időben is. Csatlakozz hozzánk! Kövess minket Instagramon (@kattanjki), használd a #kattanjki hashtaget, lépj be bátran a Facebook csoportunkba! A kattanjki.blog.hu -n kéthetente szerdán kerül kihirdetésre az aktuális kihívás. Egy hétig van lehetőségetek a kihívással kapcsolatos fotókat beküldeni, mi a határidő lejárta utáni szombaton tesszük közzé a kedvenceinket – szintén a blogon. A fotózáshoz itt találsz tippeket a blogon. Ihász Ingrid a Kattanjki blog szerzője, munkáit megtalálod a Dreamworldfoto oldalon. Ingrid Instragramm oldalán pedig további tippeket kapsz otthoni fotózáshoz.

Záridő fotópályázat

A Záridő fotópályázatban arra kérünk fel titeket, hogy mutassátok meg, mit jelent számotokra ez az új helyzet. Miben más, miben változott, miért érdekes, egyáltalán: milyen?Mutassátok meg, milyen ez a történelmi helyzet a ti szemetekkel, hogyan mutatkozik meg a változás a környezetetekben! Ezen az oldalon tudsz nevezni (görgess az oldal aljára) https://zaridofotopalyazat.hu/

SPORT PROGRAMOK 

Decathlon Magyarország online edzései, naponta többször megosztva

Figyelj a testedre! Élő videóinkban minden nap átmozgatunk, hogy fitten tartsd magad. Vond be a családot, mozogjatok együtt!

Gepostet von Decathlon Magyarország am Freitag, 20. März 2020

BESZÉLGETÉS – VÉLEMÉNYCSERE PROGRAMOK

Színháztörténeti podcast sorozat

Podcast-sorozatot indított gyűjteményei, programjai bemutatására a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum (BGM). Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket, a következő adás főszereplője Bajor Gizi lesz. A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja az OSZMI különböző gyűjteményeinek, valamint a BGM történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása, továbbá olyan kérdések megvitatása, amelyek a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel. A sorozat potenciális közönségének érdeklődésére tekintettel gyakran áll majd a középpontban színművészek életútja és pályaképe is.

Színháztörténeti podcast sorozat / OSZMI & BGM

Podcast-sorozatot indított gyűjteményei, programjai bemutatására a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum (BGM). Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket, a következő adás főszereplője Bajor Gizi lesz. A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja az OSZMI különböző gyűjteményeinek, valamint a BGM történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása, továbbá olyan kérdések megvitatása, amelyek a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel. A sorozat potenciális közönségének érdeklődésére tekintettel gyakran áll majd a középpontban színművészek életútja és pályaképe is.

Presszo a nappaliban – Szemere Katalin újságíró beszélgetéssorozata

A Presszó Szemere Katalin újságíró beszélgetéssorozata a GOGA Studioban – a koronavírus alatt pedig “Presszo a nappliban” címmel online is nézhető. Művészek, írók, költők,a közélet szereplői nyilatkoznak úgy, ahogyan máskor és máshol nem. Érdekes kérdések, izgalmas válaszok, portré – másképp.
Nézők előtt, a Goga Studióban újraindult 2019-ben a NolTv-ről ismert Presszó, Szemere Katalin újságíró beszélgetéssorozata. Ez alkalommal nemcsak művészekkel beszélget, hanem további érdekes szakemberekkel is.
Az eseményről felvétel készül, amelynek teljes hangfelvétele másnap hallható, a vágott videóverziója pedig néhány nappal később látható a you tube-on.

TANÁCSADÓ ELŐADÁSOK 

Családi Vállalkozások Veszélyben Online Klub

 Családi VállalkozásokVeszélyben – Interaktív Online Klub